Ruokaa läheltä

Kuhaa Tammelan Pyhäjärvestä

Meidän erityinen ylpeyden aiheemme on Tammelan Pyhäjärven kuha, jota meille toimittaa Kuuston Kuha. Tämä on  herkku, jota voimme tarjoilla silloin kun kalasaalista on saatavissa.

Kuuston kuha

Juurekset Koijärveltä

Suurin osa juureksistamme tulee Vinnikaisen tilalta. Matti ja Elina Vinnikaisen tila sijaitsee Koijärvellä, joka on erittäin hyvää vihannesviljelyaluetta. Multamaissa kasvaa tunnetusti mehukkaat ja makeat porkkanat. Nykyään tilallamme viljellään porkkanoita noin 28 hehtaarin alueella. Säilytys tapahtuu kylmähuoneissa. Ja automaattinen pakkauskone auttaa nopeaan kauppakunnostukseen. Tilalla viljellään myös punajuurta ja pienemmässä määrin muita vihanneksia ja juureksia.

Elina ja Matti Vinnikaisen tila

Liha Urjalasta ja Tammelasta

Porsaan liha tulee meille Paijan Tilateurastamosta Urjalasta.

Paijan Tilateurastamo on Urjalan Välkkilässä toimiva perheyritys, joka on perustettu vuonna 1995 maatalouden yhteyteen Koivulehdon tilalle. Koivulehdon tilalla päätuotantosuuntana on sikatalous ja viljanviljely. Tilateurastamotoiminta on tilan sivuelinkeino, jota päätuotantosuunnat tukevat. Koivulehdon tuotantosuuntien avulla Paijan Tilateurastamossa tuotetaan tuoretta ja laadukasta lähiruokaa tilan omista viljapossuista. Paijan-tuotemerkillä myytävä possunliha on peräisin aina tilan omasta sikalasta.

Paijan Tilateurastamo

Joulukinkut ja monet muut lihaherkut olemme aina tilanneet Makulihasta Tammelasta. Makuliha valmistaa hyvänmakuisia lihajalosteita suomalaisista raaka-aineista. Tammelassa Kärsäkujalla sijaitseva perheyritys toimii omistajiensa kotitilan viihtyisässä pihapiirissä.

Makuliha


Perunat Forssasta

Perunat meille toimittaa forssalainen ja Forssan seudulla toimiva Koivulan Kuorimo Oy.

Koivulan Kuorimo Oy

Juustoja Somerolta ja Forssasta

Hurmaavat vuohenmaidosta tehdyt juustot tulevat meille Kolatun Juustolasta Somerolta. Suomalainen vuohenjuusto syntyy huolellisesti valituista, puhtaista ja kotimaisista raaka-aineista. Kolatun Juustola valmistaa juustot syvän asiantuntemuksen ja pitkän kokemuksen tuomalla ammattitaidolla.

Kolattu

Aidot hämäläiset maito- ja piimäjuustot meille tekee käsin ja perinteisin menetelmin Arolan Kotijuustola. 

Arolan Kotijuustola

Lampaanliha Portaasta

Syrjälän luomutila sijaitsee Kanta-Hämeessä, Tammelan kunnassa, Portaan kylässä. Portaan kylä luetaan valtakunnallisesti merkittäviin kulttuurihistoriallisiin ympäristöihin. Lammastilalla kasvatetaan texel-rotuisia lampaita, sekä valkoisia että mustia ns. blue texeleitä.

Syrjälän Lammastila

Lähiruokatukku

Käytämme Lähiruokatukun palveluja saadaksemme aina riittävät määrät raaka-aineita läheltä. Lähiruokatukku toimittaa lähialueen tuottajien tuotteita ravintoloille, keskuskeittiöille, pitopalveluyrityksille, kahviloille, myymälöille, hoiva- ja palvelukodeille.

Lähipuoti Remes Oy